Om mig

Jag som driver Stuhrmann Näring & Träning heter Ellinor Stuhrmann och jag har bland annat en bakgrund som elitfriidrottare på 400m. Under den perioden i livet lärde mig att det var jag och ingen annan som bar ansvaret för vilka förutsättningar jag ville ge mig själv som idrottare. Det var också något vi kontinuerligt pratade om och fick vägledning i inom idrotten. 

 

Under åren har jag på riktigt insett att detsamma gäller oavsett om jag är elitidrottare eller inte. Som elitidrottare är målsättningen att prestera efter bästa förmåga i sin idrott, i det vanliga livet handlar det om att ge sig själv förutsättningarna för ett långt och hälsosamt liv. I båda dessa fall krävs det kunskap och medvetna val. 

 

Jag har i grunden en civilingenjörsutbildning, men har under senaste åren även byggt på min kunskap inom kost och näring då intresset för vad som påverkar vår hälsa bara växt sig starkare. På samma sätt som jag under min elitkarriär fick stöd i vad jag behövde för att prestera i min idrott så har jag insett att många människor i vanliga livet saknar en kompass och kunskap för att ge sig själv bra och sunda vanor. 

Hur funderar jag kring vila, näring & träning?


Vila.
Sömn, aktiv återhämtning, stillhet. Jag lägger in många olika delar i ordet vila, men med en stor respekt för sömnen. Sömnen är byggsten nummer ett. Fungerar inte sömnen så är det omöjligt att få till de andra stöttepelarna. En bas med bra kostvanor och träning ger förutsättningarna för en bättre sömn, allt hänger ihop. 

NäringTräningVila
Näring. Bara tanken på att min kropp är ett resultat av allt jag äter ger mig en respekt för hur mycket jag själv kan påverka. Att alla de olika näringsämnen jag får i mig via maten är just de byggstenar som bygger min kropp på cellnivå. Beroende på vem du är och hur ditt liv ser ut så kommer valen som är bäst för just dig att skilja sig från det som är bäst för mig. Det finns inga råd som passar alla, allt beror på vem du är, vad du gör och vilket energibehov du har. Insikten om att var och en äger makten att påverka sin egen hälsa inspirerar mig!
Träning. Våra kroppar är gjorda för rörelse och därför är jag övertygad om att vi alla mår som bäst när vi får in den som en naturlig del av vardagen. Omfattning och innehåll beror på målet. För mig har målsättningen ändrats från att springa fortast möjligt på 400 m till att ge mig själv förutsättningarna för ett hälsosamt och aktivt liv med min familj. Jag vill ha både ork och styrka att vara aktiv tillsammans med mina barn och enda vägen dit är att se till att få in aktiviteter som utmanar både hjärta och muskler i vardagen.