Hållbarhet

 

Hållbarhet. Ett ord som innefattar så mycket och som är avgörande för hur vår morgondag kommer se ut. De val vi gör, var och en av oss, kommer att påverka det vi lämnar efter oss till nästa generation. I en västvärld där brist på mat är en ickefråga och produktionen av mat är en av de i särklass största bidragande orsakerna till utsläppen av växthusgaserna och orsakerna till klimatförändringarna, är det än mer viktigt att vi alla gör medvetna val med något annat i fokus än vår egen tillfredsställelse och bekvämlighet.

 

 

Det fina i allt är att det som är bra för vår planet också är det som är bra för vår hälsa. Det svåra i allt är att motståndet inte bara är vår egen hjärnas drivkraft efter snabba belöningar utan även en omvärld som utnyttjar våra svagheter och sällan tar hänsyn till vare sig planeten eller vår hälsa i sin strävan efter ekonomisk framgång.

 

 

I både mina kostkonsultationer och föreläsningar kommer detta vara mer eller mindre närvarande för jag är övertygad om att vi alla behöver hjälpas åt med att påminna varandra om vikten av att de hälsosamma valen inte bara handlar om vår egen hälsa utan även om något ännu större.